Мавруд – справжнє болгарське вино
Мавруд – це винний сорт червоного винограду, який пізно дозріває. Вважається найбільш цінним та одним із найстаріших сортів винограду в Болгарії. Вино, яке виготовляють з даного сорту, також називається Мавруд. Найбільш популярним виробником мавруда в Болгарії є Асеновградський винний завод. Завод розташований в однойменному місті і був заснований у жовтні 1947 року. Згодом підприємство збільшувало площі виноградників та асортимент продукції. Нині завод переробляє 13 млн. кг. винограду щорічно та виробляє 15 млн. пляшок високоякісного вина на рік. За збереження традицій і високий професіоналізм завод був відзначений більше 200 медалями на різних міжнародних конкурсах.
В даний час асортимент мавруда представлений такими винами:
Мавруд має багатий червоно-рубіновий колір з чітко вираженими фруктовими тонами, гарний аромат довгим післясмаком. Смак м'який із добре збалансованими танінами. Зберігається вино у винних підвалах зі спеціальними умовами зберігання, які дозволять зберігати вино не порушуючи його смак та якість тривалий час. Колекційні пляшки упаковуються у сувенірну дерев'яну коробку.
|